Biff Bourguignon

Nå på vinteren smaker det ekstra godt med en god varm kraftgryte med masse smak. Dette er en enkel og smakfull gryterett med mye god kraft som blir bedre og bedre jo lenger den står. Den krever litt tid i gryta. Til ca 6 porsjoner trenger du:

ca 2 kg storfekjøtt feks.høyrygg, grytekjøtt, biff som tåler å koke.
ca 5 dl oksekraft, Oppskrift finner du Her
4 fedd hvitløk, knust
1 ss blandede Provenceurter
3 laurbærblad
4 ss tomatpurè
1 boks økologiske hermetiske tomater
200 gram sideflesk/bacon i biter
15 sjalottløk
2 gulrøtter, i biter
1/2 rotselleri, i terninger
1 søtpotet
Sopp etter smak
1-2 dl rødvin
1 ss soyasaus el tamari
salt og pepper.

Skjær kjøttet i biter og brun det i en stekepanne. Stek litt og litt kjøtt i panna om gangen og kok ut panna mellom hver gang.
Ha i pepper, laurbærblad, hvitløk, urtekrydder, kraft, tomatpurè og hermetiske tomater. La kjøttblandingen trekke i 45 minutter under lokk.

I mellomtiden: stek flesket, sjalottløk, gulrot og selleri, søtpotet i smør. Ha vin, grønnsakene og baconet i gryten sammen med kjøttet. Kok ut stekepannen med vann og hell væsken over.

La kjøttet trekke til det er mørt, ca ytterligere 40-60 minutter avhenging kjøttet du bruker. Smak til med salt, pepper og masse friske urter f.eks timian, persille, oregano.

Serveres hjemmelaget rotmos, blomkålmos el ris, salat og selvfølgelig en rødvin fra Burgund! Denne gryten blir best om den lages dagen før du skal ha den, så lag en kjempegryte så har du middag i flere dager, eller du kan fryse ned. ❤

IMG_2816

3 tanker på “Biff Bourguignon

  1. Tilbaketråkk: Oppskrifter | Kraftkost

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s