Nypesuppe

Nyper er norsk supermat og helt gratis grøftekantmat. Nyper er proppfulle av C vitaminer og inneholder også pektin som skal være kolestrolsenkende samt kalium, A vit, B1,B2,B3, karotenoider og flavonoider. Nyper er også kjent for sin positive effekt på ledd og muskelplager så her er det bare å bøtte innpå folkens. Ut og plukk ennå ikke for sent, kan plukkes helt til frosten kommer 🙂 Tørker du nypene i stekovnen eller dehydrator kan du oppbevare de i en papirpose langt ut over vinteren, eller fryse de ferske og bruke de til suppe, te, syltetøy, smoothies osv . Nypesuppe er en av favorittdessertene fra barndommen som mamma pleide å lage 🙂 Oppskrift : 1/2 liter tørka eller 1l. ferske nyper 1 1/2 liter vann 1 vaniljestang 3 ss kokosblomstsukker el annet sukker 2 ss potetmel el. arrowroot 3 ss vann IMG_4831

  • Ta av blomst og stilk, vask og kok nypene møre
  • Mos nypene med en stavmikser og tilsett sukker og vaniljestang  press suppen gjennom et dørslag kast steinene, ha suppen tilbake i kjelen.
  • Lag jevning av potetmel/arrowroot og vann som røres i suppen. Kok opp igjen, og trekk kjelen av plata.
  • Suppen serveres rykende varm, eller like gjerne kald med en klatt krem på ❤

IMG_4838

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s