Julechutney

Til denne julechutney fikk jeg inspirasjon fra bloggen Mat på bordet og bør lages i god tid før jul så den får satt seg litt, den passer godt til all julemat ❤

Du trenger:

100g svisker (stenfri)
200g tørkede aprikoser
100g tørkede tranebær
100g tørkede fiken
200g dadler (uten sten)
2 røde løk, fin hakket
4 epler, kjerne fjernet, skjært i 8 båter og skjært i skiver
4 cm fersk ingefær, skrellt, finrevet
4 hvitløksfedd, skrellt, finrevet
300g cocosa el brunt sukker
2-3 ts steviosa sukker( smak deg frem)
1/2 ts chillipulver
2 ts salt
700 ml eplecider eddik eller kombucha som jeg brukte
ps. bruk helst økologisk frukt hvis du får tak i, mye bra på iherb 🙂
IMG_5260

Ha tørket frukt i en foodprocessor og kjør til en finhakket masse, skjær eplene i biter og ha alt i en tykkbunnet kjele. La det småkoke ca en time til den tykner, det sjekker du med en sleiv som du drar igjennom massen og hvis den ikke renner sammen igjen er den ferdig.

Ha den på søte glass og sett kjølig, dette er nok til eget bruk og noen julegaver som er kjempekoselig å gi bort. God Jul ❤

 

IMG_5267

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s