Squash bolognese

Ragu eller bolognese saus er en favorittsaus i Italia, og brukes til pasta, lasagne, gnocchi osv. Her har jeg brukt squash isteden for pasta og det smaker himmelsk 🙂

Bolognesesaus : 4 pers

ca 500 g kjøttdeig ( helst fra beitefora dyr )
100 g pancetta el. bacon
1 løk, finhakket
2 gulrøtter i biter
2 stilker stangsellleri
2-3 fedd hvitløk
1 dl hvitvin
1 boks tomater
2 ss. tomatpure
2 dl. kylling/oksekraft
1 dl. vann
friske urter, basilikum, persille
salt, pepper

Stek baconet, legg i en gryte, fortsett med kjøttet litt om gangen. Fres løk, gulrot, stangselleri til det er mykt og blankt. Ha det i gryta og tilsett resten av ingrediensene og la det stå å putre et par timer.

IMG_5788

Squash pasta :

1 squash vaskes, strimles på et cest jern eller skjæres i strimler. Kok opp vann med salt legg i squashen og kok opp hell den i et dørslag og få ut mest mulig vann.

IMG_5787

Server med krydderurter og fersk parmesanost

IMG_5791

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s