Plommegrøt

Nå bugner det av plommer i hagen, og de har kort holdbarhet, så det er bare å brette opp armene og sylte, safte, bake osv. Mye godt du kan lage av plommer, min favoritt er nok plommergrøt. Plommer er jo godt for fordøyelsen, og forholdvis lite karbohydrater.
                                                            ❤
1 kg plommer
ca 1 dl vann
100 g kokosblomstsukker (smak til om det trengs mer, avhenger av syrligheten på plommene)
1 kanelstang
1 vaniljestang eller vaniljepulver
½ sitron
2 ss arrowroot el. potetmel
 IMG_6212
Del plommene i 2 eller 4 og fjern steinene. Ha dem i en gryte sammen med ca 1 dl vann. Det må være nok vann til å dekke bunnen i gryten. Ha i kanelstangen. Del vaniljestangen i to på langs og skrap utav frøene. Ha både stang og frøene i gryten sammen med plommene. Kok opp og la koke til plommene er helt møre, ca 10-15 min. La plommene hvile med kanel og vanilje i til de er avkjølte.
IMG_6208
Fjern kanel- og vaniljestang. Tilsett sukker og kok opp. Rør godt til alt sukkeret er oppløst. Ha i saften av ½ sitron. Rør arrowrootl ut i litt vann, og tilsett i en tynn stråle mens man rører hele tiden. Kok opp og ta bort fra varmen. Avkjøl til romtemperatur.
Kan også fryses.
Server med fløte, krem, kokoskrem, is ❤
11924653_913800318657398_2077576357_o

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s