Endelig er rabarbraen her, da er det sommer, juhuuuu ❤
Rabarbra er supermat fordi den inneholder mye c vitamin, eplesyre, oxalsyre, kalium, kalsium og klor. Blir planten kuttet ned til St.hans kan man høste rabarbra hele sommeren. Man kan lage mange gode desserter og kaker med rabarbra, denne paien f.eks
Du trenger :
Ca en liter rabarbra
1 kurv jordbær
1 vaniljestang
1 kanelstang
1/2 sitron, saften
3 dl vann
1,5 dl kokosblomstsukker el. rårørsukker
2 ss potetmel rørt ut i litt vann
Kutt rabarbraen i biter og del jordbær i to, del vaniljestangen skrap ut frøene og putt de i gryta sammen med stengene. Hiv oppi resten og kok opp til rabarbraen er bløte, ca 10 min, ha oppi potetmel og kok op igjen.
Smak deg til om det trengs mer sukker, bruk hva du vil, steviosa sammen med kokosblomstsukker er godt syntes jeg.
Spises lunken med is eller kremfløte. Nam nam sommermat ❤