Rabarbra jordbærgrøt

Endelig er rabarbraen her, da er det sommer, juhuuuu ❤
Rabarbra er supermat fordi den inneholder mye c vitamin, eplesyre, oxalsyre, kalium, kalsium og klor. Blir planten kuttet ned til St.hans kan man høste rabarbra hele sommeren. Man kan lage mange gode desserter og kaker med rabarbra, denne paien f.eks

Du trenger :

Ca en liter rabarbra
1 kurv jordbær
1 vaniljestang
1 kanelstang
1/2 sitron, saften
3 dl vann
1,5 dl kokosblomstsukker el. rårørsukker
2 ss potetmel rørt ut i litt vann

 

IMG_4009

 

Kutt rabarbraen i biter og del jordbær i to, del vaniljestangen skrap ut frøene og putt de i gryta sammen med stengene. Hiv oppi resten og kok opp til rabarbraen er bløte, ca 10 min, ha oppi potetmel og kok op igjen.
Smak deg til om det trengs mer sukker, bruk hva du vil, steviosa sammen med kokosblomstsukker er godt syntes jeg.
Spises lunken med is eller kremfløte. Nam nam sommermat ❤

 

 

IMG_6865

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s